Приветствую Вас Гость | RSS Регистрация | Вход

Темы для Юкоз

    Поделиться

    Вхід на сайт


    Пошук

    Календар
    «  Февраль 2021  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728

    Корисні посилання
  • МОН України
  • Україномовний контент
  • ЗНВК№63 на YouTube
  • Інтерактивне навчання. Видавництво"Ранок"
  • ЗНВК№63 НА FACEBOOK
  • Запорізький навчально-виховний комплекс 63
  • Соціально-психологічна служба Запорізького навчально-виховного комплексу 63
  • ДОШКІЛЬНИЙ ПІДРОЗДІЛ ЗАПОРІЗЬКОГО НАВЧАЛЬНО ВИХОВНОГО КОМПЛЕКСУ №63 -СТОРІНКА НА FACEBOOK

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Главная » 2021 » Февраль » 15 » КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ-ЗАПОРУКА ЗДОРОВ'Я ДИТИНИ
    18:40
    КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ-ЗАПОРУКА ЗДОРОВ'Я ДИТИНИ

    КУЛЬТУРА  ХАРЧУВАННЯ-ЗАПОРУКА ЗДОРОВ'Я ДИТИНИ

    Сьогодні, 15.02.2021 року в Запорізькому НВК№63 проведено інформаційну онлайн-зустріч у ZOOM з батьками здобувачів освіти школи та дошкільного підрозділу. Заступниками директора з навчально-виховної роботи Степченко О.І, Кирик О.М. , за участю шкільної медсестри Андрєєвої С.Є та старшої медичної сестри дошкільного підрозділу Феленко І.М. було окреслено основні підходи до організації якісного та корисного харчування в умовах школи-комплексу. Батьків проінформовано про зміни у використанні харчових продуктів , що сталися з  1 січня 2021 у дитячих садочках та заплановані з 1 березня 2021 в українських школах, опрацьовані  спеціальною робочою групою до якої увійшли представники МОЗ, громадських організацій, дитячі ендокринологи і дієтологи, за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

     Групою завершується створення зразків меню з рецептами страв та технологічними картками, які відповідають оновленим вимогам і нормам харчування для дітей усіх вікових груп. Сезонні меню готуються на 6 тижнів            Зменшено використання цукру та солі. Дозволено використання окремих спецій. В закладах освіти харчування має бути більш здоровим та різноманітним – це основна мета реформи шкільного та дошкільного харчування.

    Раціональне вживання продуктів допоможе високій працездатності та активності протягом усього дня. У повсякденному харчуванні обов’язково мають бути білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини та вода.

    Дитина від 3 до 11 років повинна за добу вживати 2350 кілокалорій, діти яким понад 11 років 2713 кілокалорій. Школяр повинен з’їдати кожного дня від 2-4 фруктів по 200 грамів кожного виду та 3-5 овочів по 150 грамів, одне яйце, 200 грамів м’яса або 80 грамів риби, 50 грамів злакових, 100 грамів хліба. Обов’язковими також є молочна продукція та вершкове масло. Тобто пропорцій жирів, білків та вуглеводів для школярів виглядають так: 40% вуглеводів, 30% білків, 30% жирів.

    З 1 січня діє новий санітарний регламент для закладів середньої освіти. Згідно нових правил заборонено продавати: кондитерські вироби, солодкі зернові вироби (вміст цукру в яких більше ніж 10 грамів на 100 гр. продукту, вироби з кремом, морозиво, м'ясні та рибні продукти промислового виробництва    ( ковбаси, сосиски, рибні консерви), не пастеризоване молоко, не пастеризовані соки, солодкі газовані напої, енергетичні напої, кава та кавові напої,

    Документ встановлює групи харчових продуктів, які мають бути в щоденному шкільному раціоні, це злакові, овочі, молочні продукти, фрукти, ягоди. Раз на тиждень обов'язково має готуватися риба. Передбачена орієнтована калорійність кожного з прийомів їжі, обов'язково має бути організовано гаряче харчування.

    Шкільне меню буде складатися в залежності від пори року, восени будуть давати більше сезонних фруктів – сливи, яблука, груші, а взимку – цитрусові та банани.

    Просмотров: 39 | Добавил: Orin0 | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 0